2015. március 1., vasárnap

Csokidarabos muffin félig diétásan

Mivel nem csak a saját igényeimnek kell megfelelnie az általam készített süteményeknek, így néha-néha becsúszik egy-egy kevésbé egészséges hozzávaló, és ebből készült finomság.

Úgy gondolom, hogy bármi, amit észszerűen és mértékkel fogyasztunk (szóval nem a mekis hamburger és társai) nem okoz akkora gondot a tudatosan helyes étkezésben, vagy diétában. Sokkal rosszabb az, amikor érzed az illatát, elképzeled, hogy milyen ínycsiklandó az íze, és közben nem ehetsz belőle. Mert te diétázol. A lemondás nem ez. A lemondás az, amikor a 2. abonetted után megköszönöd a vacsorát, vagy amikor nem szedsz ki még egy kanál levest, mert tudod, hogy még simán belédfér. A legfontosabb a tiszta alapanyagok és a mértékletesség!

Szóval ezekkel az előzményekkel szeretném megosztani veletek a félig diétás muffinomat, ami az egész család nagy kedvence lett.



Hozzávalók (kb.16 db-hoz):
  • 100 g vaj
  • 200 g cukor 
  • 2 db tojás
  • 150 g natúr joghurt
  • 5 ek tej
  • 140 g finomliszt
  • 140 g zabliszt
  • 4 tk sütőpor
  • 150 g 70%-os étcsoki

A vajat a cukorral jó habosra kikeverem, majd a hozzákeverem a többi hozzávalót.
A csokit borsó méretűre ledarálom.
A sütőt előmelegítem 200°C-ra, majd légkeveréses sütésen kb 20-25 perc alatt készre sütöm.

Íme a végeredmény: