2014. február 13., csütörtök

TOP 10 - Farsangi jelmezötletek I.

Mivel jócskán benne vagyunk már a farsangi időszakban, összegyűjtöttem néhány ötletes jelmezt. Imádok beöltözni és szerencsére ötleteknek sem vagyok híján.
A farsangban az a jó, hogy mindenki egy kicsit mássá válhat, kipróbálhatja magát egy teljesen eltérő szerepben. Érdekesebbnél érdekesebb jelmezekbe bújhatunk, szeretnénk elvarázsolni a közönségünket és persze szeretnénk megmutatni, hogy mennyire kreatívak tudunk lenni. Ha esetleg mégis pont a kreatívkodásnak vagyunk híján, semmi gond, azért mutatom be ezt a pár ötletet, hogy segítsek. A legtöbb saját magunk által könnyen elkészíthető, esetleg néhány kiegészítőt, anyagot kell még beszereznünk a tökéletes farsangi outfithez.

Mindenki különböző. Mégis mostanában (főleg itthon) jellemzően az tetszik meg nekünk, amit már 100 másik lányon láttunk. Ez sajnos mindenre igaz, legyen egy cipő, egy kabát -ugye, ugye a jó öreg párka?- vagy éppen egy farsangi jelmez. Én ezzel a bejegyzéssel szeretnélek inspirálni titeket, hogy lépjetek ki a megszokott, unalmas sorból és legyetek egyéniségek! Még farsangkor is!!

Mivel mindenkinek más céljai vannak a beöltözéssel bemutatok néhány alternatívát a cuki/csajos/szexi jelmezek kategóriában, az érdekes/figyelemfelkeltő/különleges kategóriában illetve a gyerek/páros/családos jelmez kategóriában. Remélem elnyeri tetszésetek és megfelelő motivációt adok az elkészítéshez és esetleg meg is nyeritek a "Legjobb jelmez" versenyt! :)

Akkor kezdjük a csajos jelmezekkel. Ilyenkor a cél, hogy minél szebbnek mutassuk magunkat, előtérbe helyezve azokat a tulajdonságokat, amelyekre büszkék vagyunk.

1. Tomb Raider: Ha kezdünk kifutni az időből.. Angiet lemásolni nincs nehéz dolgunk. Ha hosszú barna hajunk van, akkor ez egy ideális választás lehet. Csak egy fonott copf, egy kis olaj az arcodra és a testünk néhány részére és kész is van. A ruha pedig végtelenül egyszerű, szerintem mindenki gardróbjában megtalálhatóak ezek a darabok. Pisztolyt öcsitől vagy egy rokon kisfiútól szerezhetünk be. :)


2. Azok a 80-as évek: Ha a buli a retro jegyében lett kitalálva, szintén nincs nehéz dolgunk. És a zene is milyen jó lesz! Nézzünk bele anyu-apu szekrényébe, vegyünk fel egy derékig érő nacit, hozzá bőr- vagy farmerdzsekit, sminknek tus, vörös rúzs és persze a göndör fürtök. Ha inkább szoknyásabb vagy, akkor a fekete trikóhoz vegyél fel egy pöttyös pörős szoknyát :) A cigit pedig inkább hagyjuk el!


3. Neytiri: Lehet vad vagy kevésbé kihívó. Társaságtól és helyszíntűn függően ajánlom az egyiket illetve a másikat. Ha laza baráti körbe megyünk, nyugodtan vegyünk fel egy fürdőruha felsőt és egy kis szoknyácskát, a testünket pedig fessüj be kék színűre sötétkék csíkokkal. Ha ez a lehetőség nem adott, akkor szükség lesz egy egész testet takaró kezeslábasra. A hajat parketta fonással fonjuk be sok apró fonatba, az arcunkra pedig szintén kenjünk a testékből, ugyan úgy mint a kezünkre és a lábunkra. Különböző bőr és tollakat aggassunk magunkra és készen is van a jelmez.


4. Balett-táncos: Rózsaszín, rózsaszín és rózsaszín. Meg talán egy kis fehér. Szükségünk lesz egy mostanában nagyon divatosnak számító bodyra, egy tüll szoknyára, egy balett cipőre, szalagra a hajunkba és természetesen a balerinakontyra. Elég egyszerű!

5. Az igazi nő: Audrey Hepburn alias Holly Az álom luxuskivitelből. Ki ne álmodott róla, hogy egy ilyen csodálatos, kifinomult nőnek tűnjön? Egyszerűen varázslatos Audrey és nem is olyan nehéz elkészíteni a jelmezét. A kis fekete ismét a legjobb választás! :)


6. Cheerleader: Mint a pompomcsapat edzője ajánlom ezt a jelmezt, csajos, szexi, de mégis kényelmesen érzzük magunkat. :) Az egyik szemfüles barátnőm már le is csapott a fellépőruhámra! Szükség lesz egy szoknyára/rövid nacira egy felsőre, egy hosszú zoknira, masnira a hajban és pompomra. Krepp papírból nagyon egyszerűen el lehet készíteni!


7. Amidala/Leila hercegnő: Mindig is oda voltam a hajaikért. Egyszer megfogadtam, hogy én is csinálok ilyet, de soha nem volt elég hosszú a hajam, hogy egyáltalán legyen értelme még póthajat is belerakni. Anélkül pedig szinte lehetetlen. Az összes SW rész annyi ihletet adhat, hogy a bőség zavarában, szinte alig lehet kiválasztani a legjobb ruhát. Ha kicsit nehezebb, királynősebb ruhában szeretnénk megjelenni, válasszuk Amidala stílusát, ha pedig inkább a harcosabb szerepet kedveljük, akkor Leila ruhái közül választhatunk. (bár Amidalának a 2. részben ez a fehér ruhája megszaggatva nagyon szexi!)


8. Felhúzhatós baba: Egyszerű, de mégis kevés embernek jut eszébe egy sima ruhát feldobni egy csavarral és ezzel egy egyedi jelmezt készíteni. Bármilyen ruha megfelelő hozzá, a legjobb ha rózsaszín és kicsit babás, de ha nincs az sem baj. A haj lehet két copfba vagy loknikba, illetve a sminkkel próbáljuk meg minél üdébbre, babásabbra varázsolni az arcot. A csavarnak egy kartonpapírt használjunk, amit aztán vonjunk be alufóliával.


9. Pin up girl: Szerintem az egyik legszexibb jelmez. Akár matrózlánynak öltözünk, akár háziasszonynak, ez a stílus mindenképpen nagyon nőies. A szemre rengeteg tus kell, a hajra sok sok lakk és tupír és ne felejtkezzünk meg a szépségpöttyről sem.


10. A kedvencem: Képregény figura. Elég sok munka van benne, de az ötlet nagyon tetszik és még parókám is van hozzá! Szükség lesz pöttyös, kockás vagy valamilyen geometriai mintás felsőre/ruhára, nagy mennyiségű vízálló tusra és arcfestékre. Pöttyözzük tele az arcunkat és a testünk azon részeit, ahol nincs ruha, majd a fekete tussal emeljük ki néhány vonásunkat, az arc ívét, a könyökünket stb. Rajzolhatunk könnycseppet is, vagy bármit, ami eszünkbe jut. Legvégül pedig írjuk rá egy kartonra valamilyen rövid szöveget, vágjuk ki és tűzzük a fejünk fölé.


+1 a mindennapi hercegnőknek: 

A kalózlány, hastáncos, Szörnyella szinte minden évben tiszteletét teszi a farsangokon. Ha nem szeretnétek a hasonmásotokkal találkozni ajánlom ezeket a jelmezeket, illetve hamarosan jövök a II. és a III. résszel is, amiből szintén tudtok majd csemegézni! :)

Ti minek öltöztök be?