2014. február 9., vasárnap

TOP 10 - Ajándékötlet Valentin napra

Elkezdtem írni egy új sorozatot, amiben különböző dolgokat mutatok be, illetve adok ötletet mindenféléről, amire az inspirálódás közben bukkanok rá és szedem össze egy kupacba. Az egyetlen közös dolog bennük, hogy mindenből 10 darab lesz. Annyi még feldolgozható egyszerre, nem igaz? :)

Az első ilyen bejegyzés a Valentin napi ötletekről fog szólni, amit bár én nem ünneplek, sokatokat megmozgat és néhányatoknak gondot is okoz, hogy mivel lehetne meglepni a szerelmeteket. Ezért próbálok kicsit segíteni, hátha találtok valami olyan ötletet, ami nemcsak a párotokat, hanem a készülődés közben titeket is boldogsággal tölt el.

Először néhány szó a Valentin napról. Én eddig nem voltam tisztában vele, hogy pontosan miért is lett a szerelmesek napja és kinek köszönhetően ünnepeljük, ezért kicsit utána néztem, hogy legközelebb informáltabb legyek.
Azt gondolom sokan tudjátok, hogy február 14.-én Bálintokat ünnepeljük. A keresztény naptárban ez a nap Szent Bálint napját is jelenti, aki többek között a jegyesek illetve szerelmesek védőszentje.
És ki is volt Szent Bálint? A 3. században élt római pap titokban adott össze szerelmes párokat, mivel abban az időben az uralkodó megtiltotta a házasságkötést. A pap mégis vállalta a kockázatot, ezért elfogták. A börtönben barátságot kötött egy lánnyal, akinek halála előtt egy üzenetet írt, amiben az állt, hogy "A Te Valentinod". Pontosan február 14-én kivégezték. A Szent Bálint nap ünneplését Celacius pápa rendelte el az 5. században. Ma már vértanúként tisztelik, hiszen feláldozta magát azért, hogy a hozzá forduló pároknak megadja a házasság szentségét.
A későbbiekben ezen a napon szokássá vált virággal, szívekkel üdvözölni a szeretteket, barátokat, a világon egyre több helyen terjedt el, majd az utóbbi időben eljutott hazánkba is. Már itthon is gyakorinak számít e nap megünneplése.

Ez egy nagyon kedves, romantikus történet, bár nekem ezzel a nappal az az egy problémám van, hogy az év minden napján ugyan úgy lehet szeretni a másikat és nem is csak lehet, hanem kell! Bár, ahogy megünnepeljük az Édesanyákat, a Államalapítás Ünnepét úgy helyet szoríthatunk ennek a napnak is. De továbbra se felejtsük el, hogy ez nem azt jelenti, hogy a többi napon hanyagolhatjuk, aki kedves nekünk!

A következő ajándékötletekben nagy segítségemre voltak a különböző közösségi oldalakon megosztott posztok és a kedvenc inspirációs oldalam is. Mivel főleg arra törekedtem, hogy személyes és kézzel készített ajándékok legyenek (1-2 kivétellel), így mozi vagy étterem ötleteket most nem fogtok kapni. Sorrendbe rendeztem a kedvenceimet visszafelé.

10. Ha kifogytunk az időből és nem vagyunk túl kreatívak sem, akkor jöhetnek a különböző előre legyártott ajándékok. A kedvenceim ezek közül a Me to you maci, bár egy fiú nem hiszem, hogy túlságosan örülne, legalább lesz mivel aludnunk :), illetve egy plüss párna, vagy egy képeslap.


9. Egy kis meglepetés: egy fehérnemű, egy masszázs és a többi.. ugye ezt nem kell magyaráznom?


8. Szabadulós játék: Egyre népszerűbben a szabadulós játékok, rengeteg oldal van, ami ilyenkor még személyre szabottan és az ünnepre való tekintettek különböző meglepetésekkel várja a látogatókat. Ez is izgalmas dolog lehet, már régóta terveztem kipróbálni én is. Ha nem a megszokott ünneplést választjátok és készíteni sem szeretnél semmit, akkor ide elviheted a párodat. Garantált izgalomban lesz részetek!

7. Valentin napi keresztrejtvény a megoldásban valami meglepetéssel (nagyon egyszerű magadnak is csinálni, bármilyen szavakkal, a lényeg, hogy a te kiválasztott szavaid benne legyenek)


6. Kuponok: Írj össze néhány dolgot, aminek a szerelmed örülne. Például: vacsorát készítesz neki, megmasszírozod, egy nap hiszti nélkül ;), megnézed vele a kedvenc filmjét. Beválthatja ezeket egy egy pusziért cserébe. Vagy valami más extráért? :)


5. Szivecske függöny: Írd össze pici szivekre azokat a tulajdonságokat, amit szeretsz benne és ragaszd föl egymás után néhány zsinórra. Legyen minél színesebb!


4. Konyhatündér: Ha szeretsz a konyhában sütni-főzni és a legfontosabb, hogy valamennyire tudsz is, akkor ez az ajándék a legideálisabb neked. Ha a párod édesszájú, akkor süss neki süteményt, vagy ha inkább a sósat kedveli, akkor dobj össze neki egy vacsorát, finom borral kiegészítve.
A sütemény receptjét egy korábbi posztomban megtalálod.


3. 52 reasons I like you: Bármire megvalósítható, de ez a kivitelezés nagyon ötletes. 52 olyan dolgot kell összegyűjteni, amit szeretsz benne. Lehet ez bármi, külső, belső tulajdonság. A lényeg, hogy róla szóljon. 52 hét van egy évben és 52 lap van a francia kártya csomagban. Teljesen ideális! :)


2. Egy doboz a kincseitekkel: Ez évfordulós ajándéknak is remek! Gyűjtsd össze azokat a dolgokat, amikhez mindketten közötök van/volt, és rakd bele egy kidíszített dobozba. Például én általában megőrzöm a mozijegyeket, de akár egy cd-t a képeitekkel, van pendrive-on a közös zenéiteket, de berakhatsz leveleket is, vagy bármit, ami hozzátok köthető.


1. És a legnagyobb kedvenc: Open when letters: Ezekben a kis borítékokban különböző dolgok vannak, attól függően, hogy mi az adott boríték felirata. Hasonló az előzőhöz, de ha kicsit kevesebb időnk van, akkor inkább ezt készítsük. Bármennyit készíthetsz belőlük, csak a fantáziád szab határt, hogy mivel töltöd meg, az ajándékozott pedig el lesz ájulva tőle! :) Néhány öltet, amit a borítékra lehet írni: Open when - Most, Amikor szomorú vagy, Az évfordulónkon, Amikor unatkozol, Amikor hiányzom, Amikor tudni akarod mennyire szeretlek, Csak úgy, stb. Leríhatod, hogy mit érzel iránta, rakhatsz bele a közös képeitekből, ha unatkozik akkor egy keresztrejtvény. Ugye milyen egyszerű? :)


Húú nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz dolgom lesz!! Bár próbálok kreatív lenni mindig, van hogy csak a 9.-10.-et sikerül megvalósítanom. De még van idő, majdnem egy hét, bátran lehet próbálkozni!
Ha még ez sem elég, akkor itt találtok néhányat: http://www.buzzfeed.com/pippa/40-unconventional-valentines-day-cards-5ocb?sub=2930141_2335324

Van esetleg még jobb ötletetek? Szívesen látom :)