2015. január 4., vasárnap

15 perc alatt - Gránátalmás zabkása

Sziasztok!

A diéta miatt úgy éreztem, hogy nem nagyon tudok majd változatosan és finomakat enni, de szerencsére, pozitívan kellett csalódnom.

Nagy kedvencem lett a zabpehely, amit ezerféleképpen lehet elkészíteni; akár főzve, sütve, de akár nyersen is ehető.
Egy idő után viszont az is unalmas, ha csak zabpelyhet eszünk tejjel minden egyes reggelire, így utánanéztem néhány receptnek, hogy mit is lenne érdemes készíteni belőle.

Előző bejegyzésemben isteni finom zabpelyhes keksz receptet mutattam be, most pedig egy gyümölcsös zabkását.
Az elkészítése a gyümölcs szeleteléssel együtt kb. 15 percet vesz igénybe, így ideális reggelire, és nagyon nagyon laktató is.

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 bögre = 2dl
  • 0,5 bögre zabpehely (én Cerbonát használok)
  • 1 bögre tej
  • negyed gránátalma
  • néhány cikk kivi
  • csipet fahéj
  • 1 tk méz
A tejet lassú tűzön felmelegítjük. Forrás előtt belerakjuk a zabpelyhet, és folyamatos keverés mellett kb 5-7 percig főzzük. Ízlés szerint fahéjat és mézet rakunk bele. Addig kell főzni, amíg el nem válik az edény aljától, de még kicsit ragacsos állagú.
Keverjük hozzá a gyümölcsöket. Melegen és hidegen is fogyasztható, a zabpehelynek köszönhetően magas rosttartalmú és laktató reggeli.


Ti mit fogyasztotok reggelire?