2015. március 3., kedd

Manírozott körte championnal salátaágyon

A diéta mellé sok sok saláta és csirkemell párosul. Egy idő után sajnos unalmassá válik, ezért ajánlott különböző dolgokkal kísérletezni.

Ez a saláta igazán megdolgoztatja az ízlelőbimbókat, olyan különleges ízélményben lehet részünk. Sosem gondoltam volna, hogy a körte ennyire jól illik a gombával, a szójaszósszal pedig csak fokozhatjuk a hatást.

Mi is a manírozás? Más néven marinálásnak is nevezhetjük, itthon kevésbé ismert és alkalmazott pácolási mód. Most a körte és a gomba elkészítését mutatom be ezen a módszeren keresztül. Remek vendégváró saláta készíthető belőle!

Hozzávalók (4 főre):

2 körte
1 konzerv gomba
1,5 dl vörösbor
1 tk méz
2,5 ek barna cukor
1 csomag madársaláta
1 csomag ruccola saláta

A cukrot karamellizáljuk, majd felöltjük a vörösborral. Eközben a körtéket meghámozzuk, feldaraboljuk a gombákkal együtt.
A felforrt borba belerakjuk a körtét és a gombát, 10 percig hagyjuk állni, közben a bor besűrűsödik. Miután kivettük a körtét és a gombát, kevés gyömbért reszelünk a körtére, majd összekeverjük a gombával és a salátával, szójaszósszal leöntve tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá! :)