2014. február 14., péntek

TOP 10 - Farsangi jelmezötletek II.

A farsangi ötletek második részében olyan jelmezeket szeretnék bemutatni, amik kicsit extrémebbek, különlegesek. Itt nem az a cél, hogy megmutasd, mennyire lapos a hasad, vagy épp milyen jól tudod magad szépre sminkelni. Bár az utóbbira szükséged lesz jó néhány jelmeznél, itt inkább az ötletesség kerül előtérbe.

1. Nő és férfi: Szerintem ez egy nagyon jópofa jelmez, bár pszichológiailag lehet némi hibára vall, mégis nagyon vicces tud lenni, hogy egyszerre mutatjuk a nőies és a maszkulin oldalunkat. Olyan ruhára lesz szükségünk hozzá, amit nem sajnálunk, külön egy férfi szettre és külön egy nőire. Ezeket félbe kell vágni és megfelelően összevarrni. A női felünkre smink és kiengedett haj, a másikra borosta és sok sok zselé.


2. Medúza: Bár valójában tartok a medúza csípéstől, nagyon megihlettek a jelmezötlettel. Egy óriási kalapszerűségre néhány zacskó és krepp papír csíkot kell aggatnunk, alá pedig a karácsonyi égősorhoz hasonló világítást kell elhelyeznünk. A ruhánk legyen egyszínű, fehér, vagy baba-kék, hiszen a medúzák teste majdnem átlátszó a testükben lévő víznek köszönhetően. 


3. Horrorisztikus: Aki esetleg szereti a horrorfilmeket, az beöltözhet a Fűrészből jól ismert babának is. Mivel én -szerencsére- még egyszer sem láttam, és nem is szándékozom megnézni, nem hiszem, hogy valaha beöltözöm ebbe a jelmezbe, mégis elég maradandó élményt nyújthat és egy ideig lehet, hogy velünk fognak álmodni! Fehér ing, blézer/kosztüm, piros csokornyakkendő és egy jó smink kel hozzá.


4. Minions: Annyira cuki, hogy belehalok!!! Mindenhol megjelentek már a minionok. Édesek, aranyosak, butuskák. Miért ne öltöznénk be ezeknek? Kell hozzá egy sárga sapi és póló, egy kék kantáros naci, fekete cipi és fekete kesztyű. A kis szemüvegüket pedig wc papírból könnyedén elkészíthetjük.


5. Joker: Nekem a kedvenc szereplőm a Batmanből a Heat Ledger által megformált Joker, minden eddigi szerepváltozatot felülmúl. A jelmez ötletét egy sminklemosó nélküli arcmosás ihlette, azóta is szeretnék egyszer a bőrébe bújni. Zöld paróka, illetve a zöld és lila ruhák kellenek hozzá. A sminkje legyen erőteljes, de maszatos. A szája pedig a jól ismert "felvágott" Joker-száj.
6. Hulk Hogan: Ez a jelmez garantáltan fog néhány vicces pillanatot szerezni. Főleg, ha még egyéniséged is van hozzá eljátszani! :) Szükségünk lesz piros és sárga ruhákra, szőke hajra és szőke bajuszra. Én nem tudom abbahagyni a nevetést :))



7. Szabadságszobor: Szükséged lesz zöld lepedőkre és arcfestékre. Emellett egy elemlámpát is vonj be zöld festékkel, a tetejére pedig ragassz papírból kivágott lángocskákat.


8. Betörő: Talán a legegyszerűbb. Csíkos felső és akár alsó, egy zsák benne Monopoly pénzzel. Kész is a jelmez.

9. Allan és Carloska: Miért ne lehetnénk férfiak farsangkor? :) Egy homártasi mindenképpen kell a jelmezünkhöz, illetve ha éppen nincs nálunk egy csöppség, akkor valamelyik régi játékbabánkat rakjuk bele a kenguruba, de a szemüveget ne felejtsük!! :D


10. Ketchup: Piroska már uncsi, de mégis valami pirosba szeretnénk öltözni, miért ne lennénk ketchup-ok? Csak egy piros ruci és fehér sapi kell kupaknak. Kartonra írjuk rá fel a márkajelzést és készen is vagyunk.


A jelmezeket innen gyűjtöttem.

Ti melyiket választjátok? :)