2016. március 1., kedd

A boldogság útjain

Szépséges napot kívánok nektek!

A blog (és persze én is) egy kis átalakuláson esett keresztül az elmúlt időszakban, de bízom benne, hogy ez csak pozitívumként jelenik majd meg a jövőben. :)

Az életünk során más és más helyzetben kell helyt állnunk, más és más körülmények között zajlik az életünk. Amikor még gyerekkorban a játékok, a bolondozások voltak számunkra a legfontosabbak, tinédzserként már anyu ruháit próbálgatva tükör előtt sminkelgettük magunkat. A gimis és egyetemi évek alatt egyre többet foglalkoztunk magunkkal, szépségápolással, divattrükkökkel. Idővel megtaláltuk a stílusunkat, rájöttünk, mik azok, ami legjobban passzolnak hozzánk. Ezután egyszer csak belecsöppentünk a felnőtt életbe és néhány bizonytalan lépés után nekivágunk a nagyvilágnak.
És ami ezek után jön, abban ki segít eligazodni? Miután kirepültünk anyu-apu szárnyai alól és fontosabb dolgokkal találkozunk az életben mint a legújabb trendek, a legfrissebb pletykák és a legnagyobb partyk. 
Ekkor jövünk rá, hogy mi bizony felnőttünk.

Azt hiszem, hogy az életem épp most érkezett ebbe a fázisba.

Bár ez a felnőtté válás nem jelenti azt, hogyha esetleg elmegyek egy-egy buliba nem én szeretnék lenni a legszebb (így a szépségtippek sem tűnnek el a blogról :) ), ha találok egy új edzésmódszert nem fogom kipróbálni (az egészséges életmód is megmarad!), ha egy új étterembe megyek nem fogom az ínycsiklandó menüsort végigfényképezni (hello gourmet szerelmesek!)... csak annyit jelent, hogy az életemet alakító szituációk, problémákból szeretném kihozni a legjobbat és megosztani veletek a blogon.

Így terveim szerint sokkal színesebb és aktuális témákat érintő bejegyzésekkel találkozhattok majd a jövőben. :)

Jelenleg két dolog az, amire kiemelten szeretnék fókuszálni. Mivel egyelőre megélni nem tudok belőle, így csak szeretném megosztani veletek (illetve évek múltán nekem is szép emlék lesz visszaolvasni) az általam készített sütemények, torták képeit és receptjeit, hiszen egyik nagy álmom az, hogy nyissak egy kis cukrászdát valahol a nagyvilágban.
Nagyvilág... a másik, hihetetlen nagy boldogságot okozó dolog számomra az utazás. Van egy listám, hamarosan megosztom veletek is, hogy hova szeretnék eljutni a világban. Remélem idővel minden apró kis zugot bejárhatok. :) A korábbi tapasztalataimmal, illetve a jövőbeli terveimmel szeretnék készíteni egy utazási naplót, ahol minden hasznos információ megtalálható az adott városról, országról.

A legfontosabb dolognak azt tartom, hogy mindenki találja meg a boldogságot abban amit épp csinál. Leljen mindenben a legnagyobb örömet, hiszen az élet rövid, és nem szabad butaságokra pazarolni az időnket. Legyen ez a mottónk erre a csodás márciusi napra. :)
"Olykor elég egy napsugár. Egy kedves szó. Egy köszönés. Egy simogatás. Egy mosoly. Ilyen kevés dolog elég ahhoz, hogy boldoggá tegyük azokat, akik körülöttünk élnek. Akkor miért nem tesszük ezt?" /Bruno Ferrero/



Titeket mi tesz boldoggá? :)