A csokimáz ötlete egy egyszerű gluténmentes palacsinta kapcsán merült fel (recept hamarosan), mivel is lehetne díszíteni, ha nincsen otthon juharszirup és a méz túl édes lenne.
A recept tökéletes volt, viszont elég hamar megkeményedett, így úgy döntöttem, hogy gyümölcsöket fogok csokiba mártogatni és inkább úgy tálalom a palacsintát.
Annyi mindenre lehet használni, és sokkal, de sokkal egészségesebb, mint a boltban vásárolt "tortabevonó".
Hozzávalók:
A vajat a cukrot és a kakaót vízgőz felett összeolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha szükséges adunk hozzá egy kis vizet, majd csomómentesen, még kenhető állagúra összeolvasztjuk.A tűzről levéve rácsorgatjuk a süteményekre, illetve belemártogatjuk a gyümölcsöket.
Ugye milyen egyszerű? :)
A tálalásnak csak a kreativitásunk szab határt!
A recept tökéletes volt, viszont elég hamar megkeményedett, így úgy döntöttem, hogy gyümölcsöket fogok csokiba mártogatni és inkább úgy tálalom a palacsintát.
A csokimáz nagyon egyszerű, mégis sok helyről hallottam, hogy általában nem sikeres a recept választás.
Szeretnék itt leírni egy nekem bevált receptet, remélem, hogy ti is meg lesztek elégedve vele!Annyi mindenre lehet használni, és sokkal, de sokkal egészségesebb, mint a boltban vásárolt "tortabevonó".
Forrás |
- 100 g vaj
- 5 ek cukor
- 4 ek holland kakaó (valódi, nem ízesített!)
- 1-2 ek víz (a végén látszik, hogy pontosan mennyi szükséges)
A vajat a cukrot és a kakaót vízgőz felett összeolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha szükséges adunk hozzá egy kis vizet, majd csomómentesen, még kenhető állagúra összeolvasztjuk.A tűzről levéve rácsorgatjuk a süteményekre, illetve belemártogatjuk a gyümölcsöket.
Ugye milyen egyszerű? :)
A tálalásnak csak a kreativitásunk szab határt!
Forrás |