2016. március 7., hétfő

Tortakészítés - Egyszerű piskóta

...nem mondom, hogy értek hozzá.
Sohasem tanultam.
Hogy hogy készül a francia krémes? Nem tudom.
Hogy lesz cukormáz a dobostorta tetején? Ajaj.

Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag elkezdtem tortákat gyártani. Szerencsére bőven van lehetőségem gyakorolni, hiszen ha valamit ünneplünk, akkor a tortakészítés az én feladatom. Meglepő, de ehhez rengeteg türelmem van, így amikor csak adódik alkalom, valami új dologgal szeretnék előhozakodni. Keressétek fel az instagram oldalam is a korábbi ötletekért: Cake_by_passion

Már régóta tervezem, hogy beiratkozom néhány tortakészítő/ díszítő kurzusra, hogy egyre több és több módszert elsajátítsak, de eddig kevésbé engedte az időm. A hosszútávú terveimben pedig majd egy saját cukrászda nyitása szerepel.. :)

Úgy gondolom, hogy nem csak a töltelék és a tészta alap a fontos, hanem a díszítés is. Hiszen sokkal szívesebben kóstolunk meg egy olyan tortát, ami már a kinézetével is csábít.
A következő bejegyzésekben megosztok veletek néhány egyszerű, illetve kevésbé nehéz tortareceptet.

A legfontosabb, amire szükségünk lesz, az a türelem (és persze idő :)).



Legelőször szeretnék veletek megosztani egy nagyon egyszerű receptet a tökéletes piskóta tésztájára. Ha nincs semmi ötlet és idő szűkében is vagytok, csak kenjétek meg lekvárral, esetleg nutellával, válasszatok hozzá valami gyümölcsöt, verjetek fel tejszínt és kész is van a torta. :) Látjátok, milyen egyszerű?

A tökéletes piskóta.

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt (ha kakaósat szeretnénk, 1-2 ek kakaó, ennyivel kevesebb liszt)
  • 1 ek víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  •  margarin a tepsi kikenéséhez 
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 5 ek cukorral habosra keverjük.
A vízzel fellazítjuk kicsit, majd a lisztet a sütőporral beleszitáljuk.
A tojásfehérjéket a sóval felverjük, mikor már keményedik belekeverjük a maradék cukor.
Óvatosan beleforgatjuk a sárgáját a masszába, majd kikent, kilisztezett tepsiben előszőr 180 °C-on 10-15 percig, majd 150°C-on további 10 percig sütjük.
A sütő ajtaját kinyitva hagyjuk kihűlni, 2-3 részbe várjuk és megkenjük a töltelékkel.

http://www.femina.hu/recept/piskota_recept/piskota_nagy.jpg