2014. április 26., szombat

Kalóriaszámlálás - egy kis érdekesség

Az alábbi cikk bemutatja, hogy a 200 kalória elfogyasztásához miből mennyit lehet enni. Vannak benne érdekességek, de szerintem ezek után kétszer is meggondoljuk, hogy épp mihez nyúlunk!

Nem véletlen a kalóriaszámlálás, könnyen elcsábulhatunk:

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/higgy-a-szemednek-ez-mind-csak-200-kaloria/?fb_action_ids=766219126742808&fb_action_types=og.recommends

Ez alapján könnyen vezethetjük a napi kalória bevitelt.

2014. április 15., kedd

Hogyan készítsünk fonott kontyot?


Régen írtam már ötleteket hajviselethez.
Ezt az egyszerű kis kontyot akár hétköznapra, de még egy randira is elkészíthetjük.
Nem kell hozzá más, csak egy kis fonni tudás egy hajgumi és néhány hullámcsatt.
Kb. 5 perc alatt kész is van :)

Íme:


2014. április 13., vasárnap

Az ideális testsúly

Korábbi bejegyzésemben szó volt a helyes táplálkozásról, elkezdtünk magunkban felépíteni egy egészséges, diétás hozzáállást. Sok minden kell hozzá, sajnos ez nem megy egyik napról a másikra. De BÁRMIKOR elkezdhetjük. Minden nap egy új kezdet, minden nap egy esély a változtatásra, ezt ne felejtsük el.
Szedjük össze a bátorságunkat, gyűjtsünk erőt és döntsük el magunkban, hogy igenis, ezt most meg akarjuk csinálni.
Minden fejben dől el, HA MEG AKARJUK CSINÁLNI, MEG IS FOGJUK CSINÁLNI!



Ebben a bejegyzésben mindenki felmérheti, hogy valóban szüksége van-e súly leadására, szemlélet mód váltásra. Ezt legegyszerűbben a BMI kalkulátorral fogjuk tudni megnézni, ahol kategorizálják a tápláltsági állapotokat. Lehet, hogy sokan nem érzik jól magukat a bőrükben, mégis a normál testsúly tartományba tartoznak bele. Ilyenkor van szükség csak igazán apró változtatásokra, ami leginkább sporttal és odafigyeléssel valósítható meg. A többi kategóriánál már életmódváltás javasolt, de erről majd később beszélünk.

Miután kiszámoltuk a BMI-t, a következő táblázat segítségével mindenki kiválaszthatja a napi kalóriaszükségletet (akár fogyni, akár hízni szeretne), és megnézheti, hogy a diéták közül, hogy melyik az, amelyiket a legjobban tartani tudja és ez alapján válogathatja össze az étrendjét.

Ha mindenki kiszámolta a napi kalóriaszükségletét, rájött, hogy mennyit lehet egy nap elfogyasztania a testsúly csökkenéshez (növeléshez), bátran rákereshet az interneten olyan diétákra, amelyek az adott kalóriamennyiségre vannak kikalkulálva. A bejegyzés végén innen is le lehet tölteni a Lifetilt által összeállított diétákat.
Vigyázat! Egy aktív, verseny sportolónak nagyban változik a szükséges tápanyag, kalória bevitele! Bár ő nem is tőlem kér majd tanácsot. :)
Illetve ha valaki nagyon nagy túlsúllyal küzd, először kérje ki orvos véleményét!

Letölthető étrendek (Lifetilt):
1200 kcal diéta
1400 kcal diéta
1600 kcal diéta
1800 kcal diéta
2000 kcal diéta


Forrás:
http://www.reforma.hu/mintaetrendek
http://www.lifetilt.hu/dietak
http://www.dietetika.hu/dieta.html
http://lifetilt.blog.hu/2012/10/24/dietarol_es_kaloriaszamlalasrol_kezdoknek_i
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20140311-tul-sokat-zabalunk-azert-nem-fogyunk.html



2014. április 12., szombat

90 Day Challenge - 90. nap

Elértünk az utolsó naphoz!!! Hogy érzitek magatokat?


Még vár ránk egy utolsó fit test, amit teljesítenünk kell, de utána hátradőlhetünk és elmondhatjuk, hogy igenis, megcsináltuk! Képesek voltunk rá és kitartottunk! Most már bátran tükörbe nézhetünk... :) És hogy mi az eredmény? Szerintem magáért beszél!

A mai feladatsor megegyezik a legelső napival, összehasonlíthatjuk az eredményeket, láthatjuk a fejlődést.

A feladatok:
  • guggolás (50 mp munka, 10 mp pihi)
  • magas térdemelés (50 mp munka, 10 mp pihi)
  • fekvőtámasz (50 mp munka, 10 mp pihi)
  • felugrás (50 mp munka, 10 mp pihi)
  • tricepsz (50 mp munka, 10 mp pihi)
  • 3 ütemű felugrás (50 mp munka, 10 mp pihi)
  • kitörés (50 mp munka, 10 mp pihi)
  • könyök tartás (50 mp munka, 10 mp pihi)
A mai videó: https://www.youtube.com/watch?v=fboNpR7GBdg

Ez után a kihívás után mindenki büszke lehet magára, hogy teljesítette, de nem szabad azt hinni, hogy ha a jövőben nem teszünk semmit az egészségünkért és a testünkért, hónapokig/évekig ilyen bomba formában lesz.
Sajnos a szépség/fittség kemény munka, de ez a 3 hónap arra is elég lehetett, hogy rájöttünk, hogy igenis meg tudjuk csinálni, igenis tudunk szánni az életünkből napi fél órát a mozgásra és igenis mi változni akarunk!!!

Ha ezek után úgy érezzük, hogy volt értelme és még a jövőben is mozognánk kicsit, akkor miért hagynánk abba? :)

Néhány nap pihi, aztán....




2014. április 11., péntek

A költészet napja alkalmából

Ady Endre: Álmodom..

Álmodom néha
Szilaj, merész, fájó,
De mégis édes álmokat.
Vihar tör rám
Rémes, talán a mindenséget
Fenyegető vad erővel
S én e viharral
Egyedül,
mint egy megkövült szobor,

Szembeállok!...
Álmodom néha,
Hogy minden teremtett
Éltemre tör, haragos átkot
Ordít reám
S én mosolyogva,
Kimondhatatlan büszkeséggel
Várom a harcot,
Melyet egy világ,
Egy egész világ
Esküdt ellenem
S melyet úgy fogadok,
Mint egy aljas lelkű koronás fő
Az udvaroncok porba hulló,
Gyalázatos hizelgéseit!...

Kis változtatás, nagy változás - megfelelő táplálkozás

Többen kértetek már tőlem tanácsot diétára, kerestetek meg, hogy adjak ötleteket, hogy mikor mit lehet/kell enni, mivel helyettesíthető ez meg az, mit lehet nasizni, ha nagyon vágyunk valami finomságra.

Sajnos a diétázás nagyon nehezemre esik, így nekem mindig az volt az elvem, hogy bármit meg lehet enni, csak többet kell sportolni. De várjunk csak, ez nem így működik!

A legtöbb lány (fiú), aki hozzám fordul csak néhány kilótól szeretne megszabadulni (szerencsére, életmódváltás és egyéb diéták kialakításában nem is engem kellene megkeresni), így egy barátnőm segítségével utána néztünk egy étrendnek, ami bátran tartható még a legkisebb akaraterővel rendelkező embereknek is és épp attól a kis súlyfeleslegtől segít megszabadulni, amit annyira utálunk magunkon.
Tudom, nehéz lemondani egy szelet csokiról, egy szelet tortáról vagy a moziban a popcornról. Nem is azt mondom, hogy egyik pillanatról a másikra hagyj fel minden élvezettel. Csak gondold át, hogy ez tényleg kell neked? Jobban esik ez az pár falat, mint a végcél, hogy leadd azt a néhány kilót? Mert igenis, minden egyes kalóriáért keserűen meg kell szenvedni!!!! Az az egy kocka csoki tudod hány perc kardióval meg le?!


Miután agyban elhatároztuk, hogy igen, mi ezt akarjuk, szépen, fokozatosan szabaduljunk meg a káros és hizlaló hozzávalóktól a konyhában, helyette szerezzünk be egészséges és finom ételeket, hogy ha esetleg megkívánnánk valamit, egyértelmű legyen a választás.

  1. Váljunk meg a cukortól. A zöld tea anélkül is nagyon finom. De ez sem megy egyik napról a másikra, így az elején, bátran helyettesítsük mézzel (sőt, néha egy-egy kanállal is bekaphatunk), bár egy tk cukor kalóriatartalma 16 kcal, a méz ezzel szemben 22 kalóriát tartalmaz, mégis kevesebb kalóriát viszünk be a méz édességének köszönhetően (kevesebbre van szükségünk, mert édesebb). 
  2. Kávéba nem javaslom a mézet, viszont azt igen, hogy hagyjuk el a kávét is :) Na jó, ha nagyon nem megy, inkább rakjunk bele édesítőt, mint energiaitallal kompenzáljunk. (és a zaccot ne dobjuk ki, mert kiváló testradír :)
  3. Hagyjuk el a cukrozott gyümölcsleveket, üdítőitalokat. Legjobb barátunk a víz legyen (mint egy másnapos reggelen...:))
  4. Ha otthon sütnénk, főznénk valami finomságot, a sima cukrot helyettesítsük édesítővel. Itt olvastam egy nagyon jó cikket, ami rendszerezi az édesítőket.
  5. Bár a krumpli nagyon olcsó és sokoldalú alapanyag, sajnos el kell búcsúznunk tőle, vagy legalábbis mértékkel kell vele bánni. Helyettesítsük inkább barna rizzsel, illetve sok-sok párolt zöldséggel.
  6. Kenyérből, pékáruból válasszuk a teljes kiőrlésűt, ha semmiképp sem tudjuk elhagyni az étrendünkből.
  7. Kerüljük a "kakaós készítményeket", a különböző joghurtitalokat, mert nem csak minimális tejet tartalmaznak (ha láttak egyáltalán bocit), ezzel együtt  fehérjetartalmuk nagyon alacsony, viszont a szénhidrát, cukor tartalmuk meglehetősen magas. Maradjunk inkább a kefírnél, vagy az ízesítetlen tejnél, sovány joghurtnál.
  8. Én személy szerint a felvágottakat is ajánlom kerülni, mert ki tudja épp melyikbe mit darálnak bele az üzemben? :( Maradjunk inkább a jó házi kolbásznál és szalonnánál, ha mindenképp szeretnénk valamit enni :)
  9. Mit lehet enni? (teljesség igénye nélkül)
    • fehérje: halak, pulyka-, csirkemell, tojás(fehérje inkább), túró,sajt(nem trappista),natúr joghurt
    • szénhidrát: rizsfélék(barna, jázmin), zabpehely, édes burgonya, teljes kiőrlésű liszt, cukrozatlan gabonapelyhek, abonett, pufirizs, köles, zöldségek(ubi, brokkoli, spenót, paprika, pari, cukkini, hagyma, retek, sali,  bab, borsó, lencse - de ezeket is csak mértékkel!)
    • zsírok: len-, tökmagolaj, kókuszzsír, olíva olaj, dió, mogyoró, mandula, kesudió, tökmag, napraforgómag
Néhány jó tanács:
  1. Legyen célod! Az első és legfontosabb, hogy kitaláld, miért akarsz változni. Valaki azt mondta kövér vagy? Az eladó furán nézett rád, amikor L-es ruhát kerestél? A kiszemelt fiúnak jobban tetszenél? Régen rossz. Ne másokért, hanem MAGAD MIATT csináld. Hiszen gondolj csak bele: ha folyamatosan másoknak akarsz megfelelni egy idő után elfogy a lelkesedésed. Legyél önző. Gondolj kicsit magadra. Hogy igen, te feszes popsit szeretnél. Lapos hasat, mert tetszik az új trend. Vékony karokat, hogy bátran felvehess egy ujjatlan ruhát. Ha magad miatt csinálod, hidd el, sikerülni fog.
  2. Kérdezd meg magadtól, hogy valóban éhes vagy-e. Igen, ez viccesen hangzik, de sokszor unalmunkban eszünk, vagy mert épp nincs jobb dolgunk, nem pedig azért, mert valóban éhesek vagyunk!
  3. Ne hagyd ki a reggelit!!! Bár sokan mondják, hogy nincs idejük reggelizni és inkább lustálkodnak még egy jó rántotta-evés helyett (szigorúan tojásfehérjéből!), elég nagy probléma, ha kihagyják!! Ez azért kell, hogy könnyebben beinduljon az emésztés, az anyagcsere, és napközben kevesebbet rágcsáljunk, nassoljunk a vércukorszint normál helyzetbe kerüléséhez. Itt olvashatsz még a reggeli jótékony hatásáról.
  4. Egyél sokszor, kis adagokat! Így kevésbé érzed magad éhesnek. (Az ajánlott étrendben így lesz, kezdd el hozzá szoktatni magad!)
  5. Igyál sok folyadékot! Igen, tudom, hogy a csapból is ez folyik, hogy ennyi és annyi liter vizet kell elfogyasztani, de nem véletlenül!!! Főleg egy diétázó, fogyókúrázó embernek még több folyadékot kell bevinnie napi szinten. Azt tudtad, hogy ha éhesnek érzed magad, az is lehet, hogy csak szomjas vagy? Étkezések előtt mindig igyál meg 3 dl vizet, mert nemcsak telít, de lehet rájössz, hogy valójában csak keveset ittál és emiatt van éhség érzeted. Mivel nekem is gondot okoz néha, hogy eleget igyak, így letöltöttem egy alkalmazást a telefonomra (Drink Enough - Windows Phone), ami beállított időközönként emlékeztet, hogy ne felejtsek el inni. Play Store-ban is vannak hasonló alkalmazások (Water your body, Drink water) amivel emlékeztethetjük magunkat a megfelelő folyadék-bevitelre.
  6. Keress egy barátot! Minden sokkal könnyebben megy, ha van valaki, aki ösztönöz, vagy együtt szenved veled ebben az időszakban. Tőle kérhetsz tanácsot, megbeszélheted vele a problémákat, megoszthatjátok egymás között a recepteket és versenyezhettek is. Mi édesanyámmal ettünk minden reggel a házi készítésű müzlinket, bár egy idő után már nagyon unalmas volt, egymásban tartottuk a lelket az elfogyasztására :D Most egy barátnőmtől kapok recepteket és tanácsokat, így tudom, hogy jó kezekben vagyok :)
  7. Tölts le néhány alkalmazást! Ezek a jópofa alkalmazások mindig meghozzák a kedvemet, hogy odafigyeljek az étkezés-edzés arányra, a helyes táplálkozásra, kalóriamennyiségre. A boltból most a MyFitnessPal (WP, iTunes, Android) és a Diet Friendet töltöttem le, amikkel egyelőre még csak barátkozom, így nincs látványos fogyás diagramom, de egyelőre mindkettő alkalmazás nagyon tetszik és elég inspirálóan hatnak rám!
  8. Sport, sport, sport.. nem lehet elégszer mondani. Gondolom simán a diétával is le lehet fogyni (magában még sosem próbáltam, mert lételemem a sport), de mégis mitől gondolod, hogy a bőröd feszes lesz és a popsid kikerekedik? Na ugye, ugye? Lapozz vissza a 90 napos küldetésre, még nem késő elkezdeni! Ha túl hosszúnak találod, hamarosan mutatok néhány rövid gyakorlatot, külön-külön testrészekre bontva.
  9. Állíts össze egy lejátszási listát. Legyenek rajta azok a számok, amiket a legjobban kedvelsz és tudod, hogy bármikor, bármilyen helyzetben képes lennél táncra perdülni, ha meghallod ezeket. Itt találsz jó ötleteket. Ha kicsit sincs kedved sportolni, hallgass bele az egyikbe és garantáltan megjön! :)
    A személyes kedvencem:

És egy nagyon jó hír: BÁRMIT MEGEHETÜNK, AMIT OTTHON KÉSZÍTÜNK EL, hiszen a hozzávalókat mi válogatjuk össze, minden alapanyagra van alternatíva, így nézzünk utána egészséges/reform ételeknek, hogy ne csak a súlycsökkenésért, hanem az egészségünkért is tegyünk!


Következő bejegyzéseimben néhány ötletet adok finom levesekre, kész ételekre, süteményekre, amelyekkel bátran megpróbálkozhatunk otthon! :)

Nem mondom, hogy olcsó lesz, de az egészséges étkezés ne a pénztárcánktól függjön!!! Kevesebb cukrozott üdítő, több ásványvíz - melyik is az olcsóbb? A különbözetből megvehetjük a drágább, de jobb minőségű alapanyagot. Minden csak rajtunk múlik!

Iratkozzatok fel, hogy értesüljetek az újdonságokról! ------------------------------------>

Forrás: 
http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=1479
http://www.dietetika.hu/dieta.html
http://cukormentes.cafeblog.hu/2013/06/11/zoldsegekkel-es-leveikkel-az-orok-fiatalsagert/




90 Day Challenge - 89. nap

Utolsó előtti nap!!!! Huhúúú!

Ma egy feladatsorunk lesz, méghozzá a HIIT. Vegyük elő a stoppert, egy üveg vizet és kitartást.

A feladatok:
  • lábemelés (1 perc munka,1 perc pihi)
  • terpesz-zár ugrálás (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • jobb kereszt támadóállásból ugrás bal kereszt támadóállásba  (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • lábcsere fekvőben (nem kell lerakni az első lábat) (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • "ugrálókötelezés" (1 perc munka, 1 perc pihi)
Gyerünk! :)

2014. április 10., csütörtök

90 Day Challenge - 88. nap

Már csak két nap van hátha a kihívás teljesítéséhez, ez hihetetlen!!

A mai feladat kardió edzés lesz, de nem a megszokott, hanem sajnos ma nincs választásunk, 45 percig kell futnunk, bicikliznünk, kutyust sétáltatnunk vagy bármi, ami megmozgat és magasra emeli a pulzus számot.

Egy kis inspiráció: https://www.youtube.com/watch?v=sZeMOb-zzxU&feature=youtu.be

Hajrá! Már nincs sok!! :)

2014. április 9., szerda

90 Day Challenge - 87. nap

A mai feladat ugyan az lesz, mint a hétfői, szükségünk lesz a stopperünkre és egy kis súlyzóra.

A feladatok:
  • guggolás fél kezes súlyzóval
  • fekvőtámasz fordulással
  • támadóállásból térdhúzás
  • lábcsere fekvőtámaszban
  • bicepsz állásban
  • székre állás
  • fekvőből guggolás
  • hasprés felhúzott lábbal
Mindegyik feladatot 1 percig kell csinálni, a feladatok között pedig maximum 1 percet lehet pihenni. Ha megvagyunk az utolsóval is, ismételjük meg még egyszer az összeset.

A videó: https://www.youtube.com/watch?v=-3DBzGR5kXo&feature=youtu.be

2014. április 8., kedd

90 Day Challenge - 86. nap

Mai nap kardiózunk kicsit, két feladat közül lehet választani: 45 perc kardio (futás, lépcsőzés, ugrókötelezés, stb.)  VAGY 20 perc HIIT (magas intenzitású intervallum edzés).

Ha a másodikat választod, itt vannak a feladatok:
  • lábemelés (1 perc munka,1 perc pihi)
  • terpesz-zár ugrálás (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • jobb kereszt támadóállásból ugrás bal kereszt támadóállásba  (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • lábcsere fekvőben (nem kell lerakni az első lábat) (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • "ugrálókötelezés" (1 perc munka, 1 perc pihi)
Miután ezzel megvagyunk ismételjük meg még egyszer. A végén ne felejtsünk el nyújtani! :)

2014. április 7., hétfő

90 Day Challenge - 85. nap

Elérkeztünk az utolsó héthez. Hogy érzitek magatokat?
A mai nap a legdurvább feladatoknak nézünk elébe. Szükségünk lesz a stopperünkre és egy kis súlyzóra.

A feladatok:
  • guggolás fél kezes súlyzóval
  • fekvőtámasz fordulással
  • támadóállásból térdhúzás
  • lábcsere fekvőtámaszban
  • bicepsz állásban
  • székre állás
  • fekvőből guggolás
  • hasprés felhúzott lábbal
Mindegyik feladatot 1 percig kell csinálni, a feladatok között pedig maximum 1 percet lehet pihenni. Ha megvagyunk az utolsóval is, ismételjük meg még egyszer az összeset.

A mai videó: https://www.youtube.com/watch?v=BoGJNlCN8YE&feature=youtu.be

Jó munkát! :)

2014. április 5., szombat

90 Day Challenge - 83. nap

Ismét kardivóval zárjuk a hetet, ismét két feladat közül lehet választani: 45 perc kardio (futás, lépcsőzés, ugrókötelezés, stb.)  VAGY 20 perc HIIT (magas intenzitású intervallum edzés).

Ha a másodikat választod, itt vannak a feladatok:
  • lábemelés (1 perc munka,1 perc pihi)
  • terpesz-zár ugrálás (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • jobb kereszt támadóállásból ugrás bal kereszt támadóállásba  (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • lábcsere fekvőben (nem kell lerakni az első lábat) (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • "ugrálókötelezés" (1 perc munka, 1 perc pihi)
Miután ezzel megvagyunk ismételjük meg még egyszer. A végén ne felejtsünk el nyújtani!

Szép hétvégét nektek! :)

2014. április 4., péntek

90 Day Challenge - 82. nap

A mai feladatsor ugyan az lesz, mint hétfőn és szerdán. Szükségünk lesz a kis súlyzónkra és a stopperre.

Lássunk is hozzá:
  • haladós kitörés - 100 kitörés 4 perc alatt
  • "szélmalom", egyik kéz fej fölé, másikkal érintjük a földet - 1 perc/oldal
  • "nyalóka" oda-vissza - 1 perc
  • felugrás - 1 perc
  • mackó járás, kéz láb nyújtva - 1 perc
  • karmozgatás ellentartással - 1 perc
A videó: https://www.youtube.com/watch?v=aVBfYDkH44Y&feature=youtu.be

Már csak 10 nap van hátra!!! Milyen gyorsan eltelt! :)

Ügyesen! :)

2014. április 3., csütörtök

90 Day Challenge - 81. nap

Ma kicsit kardiózunk, választhatunk 45 perc futás, lépcsőzés, ugrókötelezés, stb. VAGY 20 perc HIIT (magas intenzitású intervallum edzés).

Ha a másodikat választod, itt vannak a feladatok:
  • lábemelés (1 perc munka,1 perc pihi)
  • terpesz-zár ugrálás (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • jobb kereszt támadóállásból ugrás bal kereszt támadóállásba  (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • lábcsere fekvőben (nem kell lerakni az első lábat) (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • "ugrálókötelezés" (1 perc munka, 1 perc pihi)


Miután ezzel megvagyunk ismételjük meg még egyszer. A végén ne felejtsünk el nyújtani!

Hajrá! :)

2014. április 2., szerda

90 Day Challenge - 80. nap

A mai feladatsor ugyan az lesz, mint hétfőn. Szükségünk lesz a kis súlyzónkra és a stopperre.

Lássunk is hozzá:
  • haladós kitörés - 100 kitörés 4 perc alatt
  • "szélmalom", egyik kéz fej fölé, másikkal érintjük a földet - 1 perc/oldal
  • "nyalóka" oda-vissza - 1 perc
  • felugrás - 1 perc
  • mackó járás, kéz láb nyújtva - 1 perc
  • karmozgatás ellentartással - 1 perc
A mai videó: https://www.youtube.com/watch?v=aVBfYDkH44Y&feature=youtu.be

Már csak 10 nap van hátra!!! Milyen gyorsan eltelt! :)

Ügyesen! :)

2014. április 1., kedd

90 Day Challenge - 79. nap

Ezen a csodás áprilisi napon ismét kardió napunk lesz ismét két feladat közül lehet választani: 45 perc kardio (futás, lépcsőzés, ugrókötelezés, stb.)  VAGY 20 perc HIIT (magas intenzitású intervallum edzés).

Ha a másodikat választod, itt vannak a feladatok:
  • lábemelés (1 perc munka,1 perc pihi)
  • terpesz-zár ugrálás (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • jobb kereszt támadóállásból ugrás bal kereszt támadóállásba  (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • lábcsere fekvőben (nem kell lerakni az első lábat) (1 perc munka, 1 perc pihi)
  • "ugrálókötelezés" (1 perc munka, 1 perc pihi)


Miután ezzel megvagyunk ismételjük meg még egyszer. A végén ne felejtsünk el nyújtani!

Ez nem vicc! :)