2014. február 2., vasárnap

Fagyibár - Jono Yogo tesztelése

Tegnap végre találkoztam a legjobb barátnőmmel és beültünk az Árkádban található Jono Yogo-ba.
Már nagyon ideje volt, mivel az államvizsgám és a munkája miatt nem nagyon volt időnk eddig egy hosszabb-rövidebb beszélgetésre sem.



Mivel én még nem próbáltam, de az internetnek (Instagram jelölésnek) köszönhetően nagyon népszerűvé vált - majdnem annyira, mint a Starbucks-os kávéval való pózolgatások, - úgy döntöttem, hogy itt az ideje letesztelni. A barátnőm is ezt javasolta először, így nem sokat hezitáltunk.

Kellemes kis helyen van, az Árkád legfelső szintjén, jó design, elég férőhely. Bár az asztalok kicsit szűkösen vannak, szerencsére nem hallgatta ki senki a beszélgetésünket. :) Több pár, illetve család volt, úgy gondolom, hogy elég széles vendégkört tudhat magáénak. Nem promótálni szeretném őket, de tényleg elnyerte a tetszésemet így elsőre. Tudom már, hogy hova fogom elvinni anyut legközelebb egy kis beszélgetésre és a barátommal hova ülünk be egy mozizás előtt/után. :)

Néhány szó a jogifagyiról:
" A frozen yogurt - mint a neve is mutatja - elsősorban joghurtból készült különleges fagylalt. A joghurtnak köszönhetően a fagylaltnál sokkal kevesebb zsírt, szénhidrátot és kalóriát tartalmaz. Natúr változatát a laktózérzékenyek is fogyaszthatják, mert a benne található mikroorganizmusok a tejcukrot lebontják. A joghurtnak rendkívül sok kedvező élettani hatását ismerjük, az emésztés segítésén keresztül a bélflórák rendben tartásáig bezárólag. Erősíti az immunrendszert, méregtelenít, emellett B és C vitamint, kálciumot, foszfort, és ásványi sókat is tartalmaz. "

A fagyi bárban rengeteg íz és feltét közül választhatunk a banános fagyitól kezdve a mangósig és a gumicukortól a ziziig. Többféle tálka található, érdemes a legkisebbet választani, hiszen nagyon nehéz eltalálni azt az adagot, amit egy ilyen randi alkalmával a pénztárcánk és a hasunk is elbír. A bár önkiszolgáló, a fagyi gép kezelése nagyon izgalmas lehet egy gyerkőc számára! :) Ahogy beléptem a helyre a szemem mindent megkívánt, olyan gusztusosan vannak összevágva a kivi-, eper-, banándarabok, az aszalt gyümölcsök, a csokidarabok, magocskák. Ha megfelelően válogatunk a kis tálkánkba rendkívül egészséges kis nasira tehetünk szert! Az ára 10 dkg-onként 290 Ft-ba kerül, ami is annyira vészes.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-

A mai napom főleg a pihenésről szólt, de az interneten utána olvasgatva ismét megkívántam a jogifagyit. Mivel naponta nem fogok elmenni a bárba, kitaláltam egy jóval gazdaságosabb homemade megoldást. Eddig eszembe nem jutott volna a joghurtot karamell öntettel és étcsokival keverni, de az íze kifogástalan volt.

Amire szükség lehet: bármilyen fajta joghurt+fagyi, gyümölcsök ízlés szerint, zabpehely, szezám mag, napraforgó mag, csokireszelék(ét), öntet. Ami csak megtalálható otthon, még akár gumimacit is bele lehet csempészni :) Bár a látvány nem volt a legszebb, az vigasztalt, hogy nagyon fincsi lett! :)

Ti jártatok már a fagyi bárban?