2014. január 10., péntek

Első lépések

Nos.. ideje nekilátni.
Mielőtt még elkezdtem volna edzeni, motivációs képeket, idézeteket gyűjtöttem. Utánanéztem különböző edzésterveknek, hogy melyik lenne számomra a legmegfelelőbb. Ha iphone, androidos telefonotok van, sok applikáció található a "diet" vagy " weight loss" címszavak alatt, itt is bátran lehet keresgélni. Ajánlom letölteni az ingyenes My Diet Coach és az Interval Timert (erre később szükség lesz, de stopperrel helyettesíthető). Akinek nincs ilyesmi telefonja, az se keseredjen el, az interneten számos oldal van, ami ösztönző, inspiráló képeket tartalmaz.

Következő lépésként egy lapra felírtam magamnak a megvalósítandó célt és kitettem egy olyan helyre, ahol mindig jól látható. Így, ha a lelkesedésem csökkenne, csak ránézek és folytatom. Szóval: Azért edzek/diétázok mert...., A célom az, hogy... A My Diet Coachban nagyon édes kis célok vannak, mint például, azért, hogy szexi legyek, vagy megvegyem az álomruhát, bikinialak elérése, stb.
Az enyém így néz ki:
Azért edzek, hogy elégedett legyek önmagammal és eltűnjön a pocim.

Persze minden célt más és más módszerrel lehet a leghatásosabban elérni, mégis mindegyik alapja a megfelelő táplálkozás és a mozgás.

A következő lépés sokak számára nehéz lesz, de csak így lehet elkezdeni. Rá kell állni a mérlegre és le kell írni azt a szörnyű, csúnya számot. Bízzunk benne, ennél már csak kevesebbet fog mutatni.. :)
Mivel legtöbbeknek nem a súlyával van a baj, hanem a vizuális látvánnyal, így ezután vegyünk egy mérőszalagot és mérjük le:
  • mellbőséget: melltartó és póló nélkül kell mérni, hónalj alatt körben, legjobb, ha megkéred a barátodat, hogy segítsen, ne vágjon be a szalag, de ne is legyen laza
  • derékbőséget: legkeskenyebb részen
  • pocit: így az úszógumi méretét tudod lemérni, köldöknél picit lentebb
  • csípőbőséget: legszélesebb rész, ott ahol a popsi legjobban kiáll
  • egyéb: felső comb(ahol a legszélesebb, csípőtől 5-10 cmre lentebb), kar (befeszít, ahol legnagyobb az izom megjegyez, leenged és lemér)
Gondosan írjuk le a számokat és ne csaljunk, hiszen önmagunkért csináljuk, így tudjuk a legjobban felmérni, hogy mennyit fejlődtünk.
Érdemes még képeket is csinálni magadról (nem behúzott hassal!!!), ha esetleg a végén elfelejted, hogy hogyan is néztél ki, amikor elkezdted.

Miután ezekkel megvagyunk készíthetünk egy listát, hogy miben szeretnénk változni, miről tudunk lemondani és mi az, amiről biztosan nem. Döntsük el, hogy mennyi idő alatt szeretnénk változtatni magunkon, 3 nap alatt ne várjunk csodát!!! Nekem nem sürgős, így a szép virágos májusi hónapot tűztem ki célomul.

Ezután kezdjünk el lelkileg ráhangolódni, hiszen kemény hetek/hónapok várnak ránk!